luni, 10 noiembrie 2014

Dragi sustinatori ai lui Iohannis


Mi se ridica parul in cap cand vad poze si articole pe Facebook in care il comparati pe Ponta cu Ceausescu. O sa fac un scurt istoric a ceea ce s-a intamplat inainte de ’89 sa putem trage niste concluzii. Ceausescu preia Romania cu o datorie externa de 11 miliarde dolari.

Atunci, ca si acum, datoria tarii era garantata de resursele din subteran, in special de aur (ca sa intelegeti de ce la ora actuala noi nu exploatam - pentru ca nu e al nostru). Stiind ca pe langa aur, in munti exista si alte metale (unele rare si foarte valoaroase ca uraniu, wolfram), pe care exploatatorii straini ar putea sa le faca pierdute cu extragerea aurului, Ceausescu hotaraste sa plateasca datoria externa a tarii. Cum? Transforma Romania intr-o fabrica de bani, redirectioneaza mare parte din energie catre industrie, exporta produse si alimente intr-un ritm frenetic. Astfel ca dupa 7 ani, in iunie 1989, Ceausescu reuseste sa platesca toate datoriile, ca in decembrie 1989 sa fie impuscat. Acum va intreb pe voi, cei care il comparati pe Ponta cu Ceausescu: Ce treaba are un patriot cu unul care impreuna cu ceata lui politica(si aici ma refer la toti cei care au ajuns pe la guvernare) au reusit sa duca Romania de la 10 miliarde dolari lasate in conturi de Ceasusecu in 1989, la 20 miliarde euro datorii externe in 2004, iar acum, in 2014 la peste 110 miliarde? Ce treaba are sula cu prefectura? Voi, mosnegilor care ati trait ambele regimuri si vad cum faceti politica de cartier, spuneti ca avem acelasi nivel de trai ca si atunci: atunci lumea avea bani dar nu avea ce sa cumpere, acum avem ce sa cumparam dar nu avem bani. Eu va intreb pe voi mosnegilor: in ce conditii se traieste la fel? In conditiile in care Ceasescu isi platea datoriile si construia o infrastructura care avea sa fie folosita peste zeci de ani, iar Ponta cu a sa gasca(si aici intra toate partidele de la guvernare) indatoreaza Romania cu peste 110 miliarde euro! In incheiere o sa va spun ca 11 miliarde din 1982 sunt echivalente cu aproximativ 30 de miliarde in 2014. Va las pe voi sa calculati cam ce ar trebui sa facem ca sa scapam de o datorie externa de 110 miliarde, in condiitile in care Ceasescu a infometat poporul  7 ani pentru o suma de 4 ori mai mica.

Va spun sincer, celor care faceti asemanarea nereusita intre Ponta si Ceausescu: ati vrea voi! Daca ar fi asa probabil l-ati vota in secunda 2!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu