miercuri, 26 septembrie 2012

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012)


ATENTIE! Aceasta vizionare a fost facuta de profesionisti intr-un mediu controlat! Rog nu incercati asta acasa sau in oricare alt loc!

Nota FdS: 1 / Nota imdb: 3,1


Incalc politica blogului de a face recenzii numai productiilor care merita vazute, insa daca pot salva chiar si un suflet de la o asemenea oroare, scopul e atins. Nu stiu cum am dat de el- auzisem de "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" ca ar fi un film bunicel, probabil asemanarea de nume m-a indus in eroare.

Oficial e cel mai slab film vazut vreodata si sper sa nu va puna pacatu' sa faceti aceeasi greseala... eu m-am trezit vorbind de unu' singur dupa numai 20 de minute in care am fost expus. Cine stie ce s-ar fi intamplat daca il duceam pe tot... Ulterior mi-am luat toate masurile de precautie si m-am inhamat sa-l vad din nou (ca sa nu scriu in nestiinta). M-am pregatit sufleteste(de data asta stiam la ce sa ma astept), mi-am pus moralul pe plus, vointa la maxim, am adunat o echipa de profesionisti(prietenii)
care sa-mi monitorizeze in permanenta semnele vitale(daca ceva mergea prost spitalul era langa) si i-am dat play. Am ajuns aproape de 70% cand echipa de interventie a pus capat torturii din cauza pulsului scazut, frisoanelor si a starii generale proaste care pusese stapanire pe toti cei aflati in incapere. Infrant inca o data de aceasta zmeura de aur(un fel de istoric-sf-circo-balci-zombi, ghiveci cu de toate invelit in cacao), am decis ca era ultima data cand mai aveam sa incerc ceva la fel de nebunesc. Lasand gluma la o parte iti trebuie o oarecare doza de masochism sa poti asista la o asemenea batjocura.

Actiunea se petrece in timpul Razbiului Civil din SUA, Abraham Lincoln aduna o echipa de agenti secreti si pleaca in cautare de zombii. Pe drum dau peste generalul Stonewall Jackson, liderul Confederatiei si cativa indivizi din armata acestuia(ce chestie! conducatorii razboiului erau insotiti de o mana de oameni si umblau nestingheriti prin tara) cu care isi unesc fortele in lupta contra "rozatoarelor".  Filmul e un fiasco total cap-coada. Lincoln omoara zombii cu un prototip  de coasa, ma rog... jumatate din ea. Se trag focuri din muschete fara pic de fum, fara recul, fara a reincarca. Apar tot felul de arme in peisaj, cea mai amuzanta o lopata - care reuseste sa faca destule victime in randul creaturilor hidoase. Din clipa in clipa ma asteptam sa-l vad pe generalul Jackson cu lipiciul in mana, pregatit sa mai aplice o doza daca barba avea de gand sa-i joace feste.
Cum orice film prost se bazeaza pe silicoane pentru audienta, nici "Abraham Lincoln vs. Zombies" nu face rabat. Ce conflict mai e ala daca nu flutura niste perechi de sani extra marite prin peisaj? Fiica si sotia(sau amanta nici nu stiu ce era) presedintelui- venite parca de la un casting de filme pentru adulti, isi plimba bluzele decoltate printre soldatii speriati de productia in care joaca apocalipsa de afara. Zombii care la inceput sunt agili, sar pe oameni, ii musca, nu le scapa nimic, ba chiar la nevoie folosesc si un pas mai alergator, spre final isi pierd din calitate in detrimentul cantitatii, ajungand sa puna mana pe soldati si acestia sa scape cu o simpla smucitura.

Cu un buget de $150.000 ma intreb din ce si cu cat au fost platiti protagonistii. Singura explicatie logica e ca n-au filmat mai mult de 2 zile, si asta in weekend, cand "actorii" erau liberi de la slujbele de zi cu zi. Trailer-ul facut si el la repezeala, nu depaseste 30 de secunde... poate poate nu s-o prinde lumea din secvente ce bomba de film urmeaza sa vada.


AICI TRAILER


5 comentarii:

  1. ai dreptate... o porcarie de filme

    RăspundețiȘtergere
  2. "ATENTIE! Aceasta vizionare a fost facuta de profesionisti intr-un mediu controlat! Rog nu incercati asta acasa sau in oricare alt loc!": m-ai facut sa rad in hohote :)))) ai scris mult prea frumos pentru o productie care din ce inteleg, este jalnica:))) iti multumim pentru chinul indurat :))) data viitoare sa nu mai faci asa !:p. te felicit pentru curajul de a-l fi urmarit. multa bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult Angela... comentariile tale imi ridica moralul intotdeauna:)... succes si tie in ceea ce faci...o faci foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) E faqut la bani putini. Praf filmul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Destul de interesant filmul. Merge la plictiseala ,... .

    RăspundețiȘtergere