luni, 16 iulie 2012

The Box (2009)


Nota FdS: 7 / Nota imdb: 5,6


Este un film care intrepatrunde mai multe genuri: psihologic, science-fiction, horror. Tema dezbatuta este cea a omului ca individ pus fata in fata cu decizia de a alege intre o mare suma de bani si viata unei persoane necunoscute.

Actiunea incepe cu Norma (Cameron Diaz) si Arthur Lewis (Richard Kelly), un cuplu casatorit presat de probleme financiare. Sotia isi pierde locul de profesoara in urma reducerii de personal, iar sotul nu reuseste sa ocupe un post important in NASA. La usa lor este livrat un colet cu o misterioasa cutie de lemn. Aceasta are in partea superioara un buton rosu, acoperit cu o cupola de sticla. A doua zi un domn manierat, apare la usa acestora si le prezinta o oferta greu de refuzat. Daca cei doi se hotarasc sa apase butonul in urmatoarele 24 de ore, se vor intampla doua lucruri. O persoana oarecare, dintr-un loc oarecare, pe care cuplul nu o cunoaste, va muri, iar cei doi soti vor primi frumoasa suma de 1.000.000$. Bineinteles ca butonul este apasat, iar ceea ce urmeaza este o serie de evenimente nefaste pentru cuplul casatorit si baiatul lor. Ceea ce face filmul interesant e ca persoana car
e moare poate fi chiar cineva care inainte a apasat si el butonul. Finalul fimului va las sa il descoperiti singuri.

“Someone’s fortune can cost someone’ life” (Bunastarea unuia poate costa viata altuia) – ideea este valabila si in societatea capitalista contemporana, pretutindeni in lume.
 Tema vietii si a mortii se regaseste pe toata durata celor 116 minute, filmul adresandu-se unui public mai restrans.

Richard Kelly regizeaza filmul, facandu-se cunoscut prin productiile Donnie Darko si S. Darko. Actorii Cameron Diaz, Frank Langella, James Marsden, Gillian Jacobs si Michele Durrett si-au aratat experienta si au reusit sa faca un film bun care merita vazut de toti amatorii genului psihologic.

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu