vineri, 20 iulie 2012

The Raven (2012)


Nota FdS: 7 / Nota imdb: 6.4


N-am intalnit niciodata doua genuri practic opuse: romantic si horror, imbinandu-se atat de bine intr-un film care te face sa-ti intorci capul la scenele sangeroase( a la' Saw), dar sa ramai cu lacrimi in ochi la final. Un film cu secvente violente, de o cruzime sadica, dar cu o poveste de dragoste dusa pana la sacrificiul suprem.

Naratiunea se invarte in jurul scriitorului Edgar Allan Poe, gasit mort in 1849 la varsta de 40 de ani in circumstante confuze. Nici in ziua de azi nu se stie cauza decesului. Regizorul, James McTeigue, se foloseste de informatie si isi imagineaza un posibil scenariu' al mortii sale.


Prins in patima alcoolului, dupa ce tanara sotie moare, si in prag de faliment, Edgar Allan Poe(John Cusack - "Being John Malkovich") se indragosteste de fata unui om cu putere, Emily(Alice Eve), cu care isi face planuri de casatorie. Linistea ii este stricata de o crima dubla(mama si fiica), asasinul folosind detaliile exacte dintr-o poveste scrisa de
Poe. Politia inlatura suspiciunile care gravitau in jurul poetului si incepe o colaborare intre el si Detectivul Emmett Fields(Luke Evans - "Immortals") pentru a opri ceea ce devenise un criminal in serie inspirat din lucrarile sale. Actiunea se complica atunci cand ii este rapita iubita de cel ce se dovedeste a fi un fan innrait al operelor sale, iar ca sa o salveze trebuie sa rezolve puzzle-ul format din indiciile gasite la locul crimelor.

The Raven(Corbul) este un film pentru care merita pierdute aproape 2 ore din seara. In distributie mai apar Brendan Gleeson(Colonelul Hamilton), Pam Ferris (Dna. Bradley), Oliver Jackson-Cohen(Cantrell), Dave Legeno(Percy), Brendan Coyle(Reagan), Sam Hazeldine(Ivan).

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu