marți, 17 iulie 2012

Get the Gringo (2012)


Nota FdS: 8 / Nota imdb: 7.2


"Get the Gringo" sau "How i spent my summer vacation"(l-am gasit cu ambele nume) - imprevizibil, exploziv, comic pe alocuri, productia intrepatrunde momentele de actiune cu drama unui baiat de 10 ani condamnat la moarte din cauza compatibilitatii ficatului cu a unui mafiot.

"Gringo" este apelativul pe care il folosesc mexicanii(dar si spaniolii si portughezii) cand se refera la "unul din afara lor", in cazul de fata un american. Jack Sanders "Driver" - "Gringo" (Mel Gibson) reuseste sa fure 4 milioane de dolari de la un mafiot american, Frank, dar este prins de politia de frontiera mexicana. Acestia il baga in cea mai periculoasa inchisoare mexicana "El Pueblito" (Satul) din Tijuana, sub alte acuzatii, in speranta ca dupa cateva zile va muri, iar ei vor ramane cu banii. Cel care il invata cum sa supravietuiasca si de cine sa se
fereasca in inchisoare este un pusti de 10 ani, care este "special" datorita tipului rar de sange care il face compatibil cu un mare mafiot mexican, Javi, din aceeasi inchisoare. Acesta are nevoie de transplant de ficat, iar pustiul stie ca va veni ziua in care va trebui sa fie "sacrificat". "Gringo" se ataseaza de baiat si simte ca e de datoria lui sa salveze pustiul si sa scape din inchisoare. Urmeaza o doza mare de actiune in incercarea de a-si recupera banii si de a scapa copilul de infernul "El Pueblito".

Mel Gibson este cel care scrie scenariul productiei si o face bine, desi ne sunt prezentate un numar mare de personaje intr-un timp relativ scurt ca sa le tinem minte. Locul este ales bine, o inchisoare care seamana cu un sat, de unde si numele "El Pueblito". Toata lumea umbla nestingherita pe strazi, se face contrabanda cu orice, iar aproape toti au o arma( asta da inchisoare!). La fel de bine il vedeam si pe Jason Statham in rolul de "Gringo", poate chiar mai bine decat Mel Gibson.

Din distributie mai fac parte si Kevin Hernandez(Kid), Dolores Heredia(mama baiatului), Peter Stormare(Frank), Dean Norris(Bill), Bob Gunton(Mr. Kaufmann), Scott Cohen(avocatul lui Frank) etc. Un film de seara interesant de care o sa va amintiti un timp.

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu