marți, 17 iulie 2012

Safe (2012)


Nota FdS: 7 / Nota imdb: 6,4


Batai, arme, mafie, bani, multa actiune, si un singur om care le rezolva pe toate...nu...nu e Chuck Norris... da! Ati ghicit... e Jason Statham! Eu unul nu am ramas foarte impresionat de film, nu mi-a trezit nici o emotie deosebita in mine, nu m-a pus pe ganduri, dar pentru ca a fost oarecum imprevizibil si are ceva actiune de calitate, nu a fost o seara pierduta. O productie care ramane in tiparul cu care ne-a obisnuit actorul,. dar care e departe de altele in care "durul" a fost protagonist("Lock, Stock and Two Smoking Barrels", "Snatch", "The Bank Job" etc.), despre care o sa vorbesc in zilele ce urmeaza.

Fost politist, luptator mediocru in MMA, Luke Wright (Jason Statham) isi doboara adversarul dintr-un meci aranjat cu primul pumn dat. Mafia ruseasca pariase o suma mare de bani impotriva lui si ca razbunare pentru banii pierduti ii omoara nevasta( singura familie si prietena pe care o avea)
si promit sa omoare toate persoanele de care se va atasa in viitor. Intrat in depresie dupa pierderea suferita si stiind ca rusii se tin de cuvant se hotaraste sa se sinucida. Atunci o vede pe Mel (Catherine Chan), o fetita asiatica, care este urmarita exact de aceiasi oameni care i-au facut rau. Acesta este momentul in care Luke decide ca salvarea micutei e in mainile sale. Urmeaza o serie intreaga de batai, lupte si omoruri in incercarea de a ramane in viata, dar si o mare suma de bani dupa care alearga toata lumea(maior, politie, mafie si bineinteles Luke). Celalalt fir narativ si finalul povestii va las sa le descoperiti singuri...

In film mai apar cateva fet(z)e cunoscute: Maiorul Tremello(Chris Sarandon), Han Jiao(James Hong), Alex Rosen(Anson Mount), Capitanul Wolf(Robert John Burke - politist corupt in "Person of Intrest" la fel ca aici), Quan Chang(Reggie Lee) etc., cu toate astea Jason Statham face tot filmul si nu vad pe altcineva jucand rolul mai bine decat a facut-o el. Inca o data a demonstrat ca e un mare actor si, incet incet, isi lasa concurenta in spate pe acest gen de filme.

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu