sâmbătă, 21 iulie 2012

Snatch (2000)


Nota FdS: 10 / Nota imdb: 8,3


Cand auzi de Brad Pitt si Jason Statham in aceeasi propozitie atunci e "Snatch", prima data cunoscut sub numele de "Diamonds". Total imprevizibil - nu ai cum sa ghicesti ce se intampla de la o secventa la alta, exploziv, inteligent, comic. Un film de actiune la care razi cu gura pana la urechi. Guy Ritchie si-a lasat puternic amprenta iar actorii si-au jucat personajele cum rar ti-e dat sa mai vezi. Un film de care te indragosesti din primele minute!

Toata actiunea se intampla in mediul interlop londonez. Primul fir narativ urmareste povestea lui Turkish(Jason Statham) impresar si antrenor de box, sportivii lui luptandu-se in meciuri ilegale. Din dorinta de a castiga mai mult, acesta aranjeaza primul meci cu cel mai periculos interlop din zona, Brick Top(Alan Ford) - acesta conduce o casa de pariuri ilegale si o ferma de porci(pentru a scapa de cadavre rapid si curat). Dupa ce partenerul lui de afaceri Tommy(Stephen Graham) este tras pe sfoara, la cumpararea unei rulote, de tiganul Mickey O'Neil(Brad Pitt), iar
luptatorul lor facut knock-out, lui Turkish ii vine ideea de a-l lua pe tigan sa lupte cu omul lui Brick Top. Fiind un meci aranjat, Mickey trebuie sa cada in runda a patra. Nu o face, iar cei trei(Turkish, Tommy si Mickey) sunt la un pas de a fi linsati de Brick Top. Pentru a-si recupera banii, interopul le mai da o sansa si organizeaza inca un meci de proportii mari. Conditiile raman aceleasi: Mickey trebuie sa cada in runda a patra.

Al doilea fir narativ urmareste traseul unui diamant de 86 carate, furat de Frankie "Four-Fingers"(Benicio del Toro) din Antwerp, Belgia impreuna cu alte cateva pietre mai mici. In drum spre seful lui, Cousin Avi(Dennis Farina) -un afacerist newyorkez care a pus la cale jaful, Frankie se opreste la Londra pentru a vinde celalalte diamante mai mici. Boris "The Blade" sau Boris "The Bullet Dodger"(Rade Serbedzija) -fost KGB-ist, actual traficant de arme- afla de diamant si se foloseste de slabiciunea lui Frankie, jocurile de noroc, pentru a-i lua piatra. Avi afla ca diamantul a fost furat, vine la Londra si il angajeaza pe "Bullet-Tooth" Tony(Vinnie Jones) pentru a-l recupera. Urmeaza o serie de crime, batai, coincidente si situatii comice. In final cele doua fire narative se intrepatrund si orice ambiguitate avuta pe parcursul filmului dispare.

Guy Ritchie a avut o distributie invidiata de orice regizor: Brad Pitt, Jason Statham, Stephen Graham, Alan Ford, Dennis Farina, Mike Reid, Vinnie Jones, Robbie Gee, Rade Serbedzija, Benicio del Toro sunt doar numele sonore din film. Productia i-a adus lui Ritchie premiul "Empire" pentru cel mai bun regizor britanic. Un film care nu trebuie ratat, pentru o seara de neuitat!

AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu