joi, 2 august 2012

The Illusionist (2006)


Nota FdS: 8 / Nota imdb: 7.6


Mister, actiune, suspans, iubire si o portie mare de... magie! Cam asa poate fi caracterizat in cateva cuvinte "Iluzionistul", film care prezinta povestea de dragoste, greu posibila datorita diferentelor de statut social, dintre Eduard Abramovich-Eisenheim(Edward Norton) si Ducesa Sophie von Tesche(Jessica Biel).

Actiunea incepe undeva langa Viena, cei doi, copii fiind, intalnindu-se pe ascuns in padure, desi li s-a interzis in repetate randuri sa se vada. Ultima data cand au fost prinsi au fost separati, Eisenheim concentrandu-se pe talentul sau de iluzionist, pe care a inceput sa-l exerseze de cand s-a intalnit cu un magician care, dupa cateva trucuri, a disparut impreuna cu arborele sub care statea. Plecat in lume cu reprezentatii si cultivandu-si talentul, filmul reia povestea ani mai tarziu, cu Eisenheim, tinand reprezentatie in Viena. La una
din ele se intalneste cu Sophie, dupa ce Printul Mostenitor Leopold o ofera voluntara la un numar de magie. Tot atunci afla ca aceasta este logodita cu el si urmeaza a se casatori.

Teatrul in care isi tine spectacolul este inchis dupa ce Eisenheim il face de ras pe print intr-o reprezentatie exclusivista. Sophie se ofera sa-l ajute, se intalnesc pe ascuns si isi dau seama ca iubirea din copilarie e la aceeasi intensitate. Se hotarasc sa fuga impreuna si isi fac un plan bine pus la punct, de care vom afla in totalitate numai la sfarsit.

Sophie ii spune printului Leopold ca nu mai pot continua si vrea sa anuleze nunta. Acesta plin de furie o omoara pe Sophie, cu sabia de ceremonii din care sar cateva pietre pretioase, pietre care il ajuta mai incolo pe inspectorul sef Walter Uhl sa-l incrimineze. Indurerat de moartea iubitei, Eisenheim se apuca sa faca un nou tip de spectacol, de tip poltergeist. In timpul reprezentatiilor readuce sufletele la viata, inclusiv a iubitei, Sophie, care starnea discutii in randurile spectatorilor despre adevaratul criminal al acesteia, printul Leopold.
Dat fiind faptele Eisenheim este pus sub acuzare, dar scapa datorita publicului razvratit. Inspectorul Uhl aduna dovezi incontestabile si acuza Printul Mostenitor pentru moartea logodnicei lui, Ducesa Sophie von Tesche. Nu mai apuca sa se il aresteze pentru ca Leopold se sinucide, nu inainte de a-i spune ca nu e vinovat. Finalul e total neasteptat si va las sa-l descoperiti singuri.

Film regizat de Neil Burger, in distributie apar: Edward Norton(Eisenheim Iluzionistul), Paul Giamatii(Inspectorul sef Walter Uhl), Jessica Biel(Ducesa Sophie von Teschen), Rufus Sewell(Printul Mostenitor Leopold), Eddie Marsan(Josef Fischer, managerul lui Eisenheim), Jake Wood(Jurka) etc.

 AICI TRAILER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu