joi, 23 august 2012

The Avengers (2012)

Nota FdS: 8 / Nota imdb: 8,6


Cu "Iron Man" a inceput povestea supereroilor Marvel si s-a continuat in "The Incredible Hulk", "Iron Man 2", "Thor",  "Captain America", dar apogeul s-a atins abia cu "The Avengers (Razbunatorii)". Merita vazut pentru eroi: Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor, Black Widow si Hawkeye, actori, poveste, efecte speciale si fazele comice,unele chiar amuzante, puse strategic in momente de suspans- nu intru in detalii ca sa nu stric distractia.O sa va dati seama singuri despre ce vorbesc. Chiar daca nu sunteti un fan al benzilor desenate(nici eu nu sunt), filmul o sa va incante, o sa va faca sa va indragostiti de fiecare erou sau personaj - dar trebuie tratat ca atare. Producatorii au incercat sa creeze un scenariu relativ posibil, real(daca ar exista supereroi), dar situatille la limita, trase de par, cu care ne-a obisnuit genul de actiune Hollywoodian sunt peste tot. N-am inteles ce puteri
au Hawkeye si Black Widow- ce am vazut la ei se numeste
indemanare, dibacie(skill), se obtine din talent si mult antrenament. N-am inteles nici de ce Hawkeye poarta un arc dupa el, cand ar putea avea orice prototip de arma imaginat. Am trecut repede peste micile detaliile care ma sacaiau pe creier si mi-am zis sa-l privesc ca pe un SF distractiv... mi-am amintit de povestiile din copilarie. Mi-am amintit de puricele "potcovit la un picior cu nouazeci si noua de oca de fier" care "la un calcai tot ramanea gol si se urca in slava cerului si tot i se parea usor", de Fat Frumos si calul care manca jar incins sau Zmeul Zmeilor si buzduganul pe care "il arunca de la departare, deschidea cu vuiet poarta si usa, se invartea de 3 ori si se aseza singur pe masa"(analogie la ciocanul lui Thor). Tot ca o poveste din copilarie trebuie privit si "The Avengers",pe care o sa-l indragiti.

"Gentleman, you're up!" le spune Nick Fury(director la agentia internationala de spionaj S.H.I.E.L.D.) supereroilor, in prag de razboi. Loki fura Tesseract-ul(sursa inepuizabila de energie) si ataca Pamantul cu o armata de "Chitauri" in speranta de a-l cuceri. Nick Fury ia decizia riscanta de a aduna o echipa formata din eroi, singura lui sansa de a recupera Tesseract-ul si de a opri invazia inamica. Stark, Thor si Banner sunt firi rebele, care pun la indoiala autoritatea celor de la comanda, de cealalta parte a balantei  ii avem pe Widow, Hawkeye si Captain America, obisnuiti cu ierarhia, gata oricand sa execute un ordin.

Joss Whedon este regizorul celei de-a 6-a parti produse de Marvel Studios. Cunoscut pentru "Buffy the Vampire Slayer" si "The Cabin in the Woods (2012)" - regizor si co-scenarist, Joss reuseste sa adune echipa de supereroi Marvel in "The Avengers" si ii iese foarte bine. Cu atatea nume mari nu te poti astepta la altceva: Robet Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Chris Evans(Steve Rogers/Captain America), Mark Ruffalo(unu dintre actorii mei preferati interpreteaza rolul Dr. Bruce Banner/The Hulk), Chris Hemsworth(Thor), Scarelett Johansson(Natasha Romanoff/Black Widow), Jeremy Renner(Clint Barton/Hawkeye), Stellan Skarsgard(Dr. Selving), Samuel L. Jackson(Nick Fury) si altii. Cu un buget estimat la $220 milioane, filmul a avut incasari de peste $1,4 miliarde, clasandu-l pe locul 3 in topul celor mai bine vandute filme din toate timpurile.O continuare, "The Avengers 2" e preconizata abia in 2015, pana atunci asteptam "Iron Man 3" si "Thor: The Dark World" - programate pentru 2013, iar "Captain America: The Winter Soldier" - 2014.

AICI TRAILER

4 comentarii:

  1. oricat de multe cronici pozitive ale filmului am citit nu pot sa mi explic de ce dar nu am nici o tragere de inima, nicio curiozitate sa-l vad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti indreptatita sa n-ai nici o tragere de inima... batman ai vazut?(vorbesc de "The Dark Knight" - ultimul inca nu am avut ocazia sa-l vad, desi am auzit ca e la fel de bun) eu l-am evitat mult...ca dupa sa-mi dau seama ca e o semi-capodopera. Nu e cazul "The Avengers", dar la sfarsit n-o sa-ti para rau:)

      Ștergere
    2. da, The Dark Knight mi-a placut foarte mult, cu toate ca filmele cu supereroi nu sunt chiar preferatele mele, Batman a reușit să mă capteze încă de la filmul lui Tim Burton si mi-au placut la fel de mult ambele viziuni si a lui burton si a lui nolan. o sa dau o sansa si filmului The Avengers.

      Ștergere
  2. Filmul asta a avut atatea preludii(filmele alea care le-ai amintit si tu la inceput) incat nu ar fi trebuit sa surprinda pe nimeni. Cu toate acestea o face pentru ca are entertainment pur si efecte vizuale superbe.Hawkeye este un personaj care apare in benzile desenate alaturi de Captain America. din ce stiu eu are si un costum, iar arcul e arma lui preferata

    RăspundețiȘtergere