vineri, 17 august 2012

The Cabin in the Woods (2012)

Nota FdS: 7 / Nota imdb: 7,6


Un "horror" pe care eram nerabdator sa-l vad(7,8 imdb) si care s-a lasat mult asteptat... prea mult! L-am vazut pe filelist din aprile(cam)... acu' 2 zile vad varianta "rip" proaspat introdusa in circuit... am zis ca asta e momentu'... nu mai pot sta dupa un blu-ray(in ritmu' asta il vedeam in 2013).

Fiind un fan al genului ma astept ca un "horror" sa-mi dea fiori, sa ma sperie, si la sfarsit sa-mi lase impresia ca exista o sansa de supranatural in viata reala. Daca la inceput scrie "inspired by a true story"(The Exorcism of Emily Rose) sau e filmat intr-un mod care pare real(Paranormal Activity), atunci are mari sanse sa ma impresioneze, sa ma duca in atmosfera de suspans, frica, nesiguranta pe care o caut. Nu e cazul de fata. Aici avem o intrepatrundere de genuri: comedie(neagra), parodie, horror, dar imbinate intr-o maniera originala, cu efecte speciale de buna calitate(am ramas placut surprins), imprevizibil... un tribut adus tuturor filmelor de groaza.


Ca sa nu dezvalui nimic din ce se-ntampla aleg o descriere sumara. Actiunea se petrece pe doua planuri: surprinzator filmul incepe cu planul secund(doi ingineri, in cladirea unei institutii guvernamentale, se pregatesc de o misiune secreta), firul principal urmareste povestea tinerilor Dana(Kristen Connolly), Jules(Anna Hutchison), Curt(Chris Hemsworth), Holden(Jesse Williams si Marty(Fran Kranz). 5 prieteni care se pregatesc de un weekend distractiv la o cabana in inima muntilor. Bineinteles excursia nu merge conform planului.

Cu un buget de $30 milioane, filmul a reusit sa stranga in weekend-ul lansarii $15 milioane(doar in SUA). Pana la data de 30 iunie a cumulat peste $60 milioane in toata lumea. Drew Goddard, regizor si scenarist, cunoscut pentru filmul "Buffy the Vampire Slayer(Buffy Spaima Vampirilor)",  impreuna cu producatorul, Joss Whedon, au declarat inainte de lansare: "Iubim filmele horror si ne-am imaginat un horror complet, ca o scrisoare de dragoste adusa genului. Imi place(n.r. Joss Whedon) sa ma uit la filme horror, in special cele unde razi si te sperii deopotriva. Asta am avut in minte pentru acest film".  Tot la asta va sfatuiesc sa va ganditi si voi inainte sa vedeti "The Cabin in the Woods": o comedie neagra, un horror simpatic. Nu va asteptati sa va speriati prea mult...o sa fiti dezamagiti, dar pentru idee, efecte si distributie merita vazut! 

3 comentarii:

  1. ai grija cu Inspired by true story si found footage movies. au devenit o prostie in ultima vreme, un truc ieftin care ascunde multe defecte.
    eu zic ca acest film e o avertizare sau un mesaj de genul: dragi regizori de filme horror gasiti ceva original ca monstrii astia (cam toti aia din custi) ne-au cam plictisit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "The Exorcism of Emily Rose" e inspirat din cazul Anneliesei Michel(21.09.1952-1.07.1976). Deci sunt sigur ca e "Inspired by true story", cat despre "found footage" bineinteles ca nu e adevarat, dar e bine ca da impresia. Cred ca rolul unui horror e acela de a te infricosa, nu de a te amuza.

      Ștergere